Torqueedo cruise 4.0 T

* prijs is vanaf-prijs

Specificaties:

Merk:
Torqueedo
Details:
Stuwkracht: 375 LBS (ca. 10PK)
Werkspanning: 48V
Vermogen: 4000W
Versnellingen: Traploos
Geschikt voor: Grote boten, zoals bijvoorbeeld zeilboten
Aanbevolen accu voor 1 uur vaartijd: 2x Torqeedo Power 26-104
Aanbevolen accu voor 3 uur vaartijd: 2x Torqeedo Power 26-104
Aansluiting: Accuklemmen (inbegrepen)
Lengte aansluitkabel: 300cm
As lengte: 62,5cm of 75,5cm
Gewicht: 18,3KG of 19,4KG

De Torqeedo Cruise 4.0 T (met helmstok) is met een vermogen van 4000W en een stuwkracht van 375 LBS (ongeveer 10 PK!) de meest krachtige elektrische buitenboordmotor. De Torqeedo Cruise 4.0 T is te vergelijken met een 8 PK benzine buitenboordmotor. De Torqeedo Cruise 4.0 T is dan ook het top segment van elektrische buitenboordmotoren. Ondanks de enorme stuwkracht is deze elektromotor bijzonder licht. De motor weegt slechts 18,3KG. Elekrische buitenboordmotoren met een stuwkracht van 112 LBS wegen over het algemeen tussen de 25 en 30KG. Met de Torqeedo Cruise 4.0 T kunt u in zowel zoet- als zout water varen. U heeft perfecte controle over de snelheid dankzij de traploze snelheidsregeling. De elektromotor werkt met een helmstok en niet met gashendel (Cruise R). De Cruise R werkt met een gashendel die voorzien is van een on-board computer met GPS en display. Bij de Cruise T zit deze on-board computer bovenop de motor gevestigt. Met de Cruise R bestuurt u de motor vanaf afstand en met de Cruise T van dichtbij.

De Torqeedo motor Cruise 4.0 T is geschikt voor de meest extreme omstandigheden. De elektrische buitenboordmotor heeft geen moeite met zeilboten van 4 ton. Om optimaal te kunnen varen met de Torqeedo motor heeft u minimaal twee lithium accu’s nodig. Een alternatief zou vier AGM accu’s van 200 Ah zijn. Wij raden u twee Power 26-104 lithium accu’s van Torqeedo aan. Deze accu is speciaal gemaakt voor de Torqeedo Cruise motor en heeft diverse voordelen. Zo kan de accu bijvoorbeeld communiceren met de on-board computer. Daarnaast is de accu een lithium accu welke betere prestaties levert dan lood accu’s. Met deze accu heeft u langere vaartijden en hoeft u uw boot niet onnodig zwaar te maken.

Om een lange levensduur te realiseren is de Cruise motor sterk gebouwd. De propeller is gecoat met polyurethaan schuim, zodat er extra bescherming is tegen schokken. De motoras is extra verstevigd met dichtingsringen die gemonteerd zijn aan de binnenkant en is gemaakt van robuust aluminium. De motor is geanodiseerd en gemaakt van het beste kwaliteit zeewaterbestendig aluminium (AlMgSi1). De motor is bestendig tegen corrosie, door middel van een nauwkeurige afstemming van alle materialen met verschillende chemische eigenschappen. De Torqeedo Cruise 4.0 T is geheel waterdicht (IP67-norm).

De Torqeedo Cruise 4.0 T wordt geleverd inclusief hoofdschakelaar en zekering, accukabel brug voor loodaccu’s, kabelset en on-board computer met GPS en display. Met het enorme vermogen van 4000W kunt u een afstand van 54 km afleggen. Met twee Torqeedo Power 26-104 lithium accu’s of vier 200 Ah AGM accu’s kunt u 11 uur varen op 5km/h en 1,2 uur op 13 km/h (volgas). De Torqeedo Cruise 4.0 T is beschikbaar in het Torqeedo Cruise 4.0 TS (aslengte: 62,5cm) en Torqeedo Cruise 4.0 TL (aslengte: 75,5cm) model. Op de Torqeedo Cruise 4.0 T heeft u 2 jaar garantie.


  • Meld u aan voor onze nieuwsbrief

    Ik ben ermee akkoord dat Boat Equipment Watersport BV mijn emailadres mag opslaan en gebruiken om mij informatie en aanbiedingen te sturen.

Openingstijden

Onderstaande openingstijden gelden gedurende het hele jaar.

Ma-Wo-Do-Vr: 10.00 - 17.00 uur
Dinsdag: Gesloten
Zaterdag: 9.00-15.00 uur


Met het verder bezoeken van de website, geeft u toestemming tot het gebruik van de cookies t.b.v. verbeteren van de bezoekerservaring.